Susanna Stensdotter, ledarskapskonsult, som aldrig siktat på coaching som yrke, ska nu certifiera sig hos International Coach Federation. Journalisten Ronnie Carlsson är numera certifierad coach och har startat eget coachingföretag.

Deras gemensamma nämnare? De har båda gått utbildningen ”Diplomerad coach – grundutbildning” hos Akademi Coachstjärnan AB.

Ronnie kom i kontakt med Akademi Coachstjärnan AB redan 2014 i samband med att han fått veta att hans dåvarande tjänst skulle försvinna efterföljande år. Han var då ute efter något utanför tidningsvärlden och började googla utbildningar till både coach och samtalsterapeut.

– Eftersom jag, då ett år tidigare, gått igenom en svacka själv i livet och fått coachande samtalshjälp och hittat rätt, såg jag möjligheten i att både utveckla mig själv ytterligare och att hjälpa andra.

År 2017 hade Susanna sagt upp sig efter 20 spännande år på Ericsson och ville nu jobba med något hon kunde känna stark passion för.

– Jag fick möjlighet till viss vidareutbildning och valde coachning, då jag arbetat mycket med att coacha grupper, men utan någon formell utbildning. Det var vintern 2017, och jag googlade helt enkelt på coachingutbildningar.

Varför Akademi Coachstjärnan AB?

Susanna har känt sig mycket nöjd över sitt val av utbildare från start till slut.

– Jag är oerhört imponerad över deras både breda och djupa fackkunskap inom coaching och psykologi, de är dessutom duktiga utbildare, och deras passion över sitt ämnesområde skiner igenom alla kursdagar och påverkar starkt alla kursdeltagare. En coachutbildning kan vara väldigt utlämnande, men lärarna får gruppen att känna en stor trygghet, inte bara med dem själva, utan även med hela gruppen.

Susanna tyckte också att Margareta, kursansvarig på Akademi Coachstjärnan AB, gjorde ett särskilt gott intryck med sin professionalitet.

– Margareta har alltid snabbt svarat på alla frågor, både före och efter min anmälan, det är viktigt, även om den mesta informationen finns på hemsidan.

För Ronnie var det ett strålande första intryck över telefon som fick honom att välja Akademi Coachstjärnan AB som utbildningsarrangör. Han berättar att han fick ett ännu bättre intryck när utbildningen var igång.

– Utbildningen känns komplett. Dels följer de ICF:s riktlinjer strikt, man får verkligen lära sig coachingens kärnkompetenser från grunden, men lärarna har kompletterat varandra på ett väldigt bra sätt. De har inte varit rädda att ta sidospår för att bredda förståelsen för olika delar, men alltid knutit ihop säcken på ett snyggt sätt. Lärarna har haft olika bakgrunder vilket jag inbillar mig har lett till flera perspektiv på olika frågor som dykt upp. De har också varit professionella i bemötandet och fått alla att känna sig viktiga och delaktiga även när vi som elever varit på olika nivåer.

”Jag tror det är det bästa betyget man kan ge”

Ronnie har sedan grundutbildningen 2014 redan hunnit återvända till Akademi Coachstjärnan AB ett flertal gånger. Utöver grundutbildningen har han läst: Certifieringsprogrammet, ACT-baserad coaching, Coacha chefer samt Positiv psykologi. Han berättar att han varit otroligt nöjd med alla utbildningar och att han planerar att vidareutbilda sig ytterligare.

– Akademi Coachstjärnan AB ligger väldigt nära till hands för att bli mitt val igen.

Susanna rekommenderar gärna Akademi Coachstjärnan AB som utbildare och berättar att utbildningen var varm och mycket professionell på en och samma gång.

– De tar det på allvar, de är fokuserade på kvalitet, att vi ska lämna utbildningen som professionella coacher, som starkare individer.

Vidare berättar hon att man efter utbildningen blir del av ett coach-nätverk som innebär fantastiska träffar med ytterligare utbildning och nätverkande. Nästa steg för Susanna är att fortsätta sina studier för att kunna certifiera sig hos ICF.

– Det var INTE målet när jag påbörjade utbildningen, men som sagt, jag blev uppochnervänd och har därför fortsatt coacha klienter efter utbildningen. Jag kommer nu gå certifieringsprogrammet, med tillvalet diplomerad ledarskapscoach, jag tror det är det bästa betyget man kan ge.

Namn: Ronnie Carlsson

Titel: Egenföretagare och frilansjournalist. Ägare av företaget Your Right Coaching Sweden AB. Associate Certified Coach (ACC) hos ICF.

Namn: Susanna Stensdotter

Titel: Konsult på Acando AB. Jobbar huvudsakligen inom förändringsledning och ledarskap.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail