BengtJohansson_utvald_200_133”Jag är själv är ansvarig för hur jag vill ha det.”

Bengt Johansson, VD för Forsen projekt, ville bli en bättre och mer coachande chef. På köpet förändrades han som person och fick en helt ny insikt om livet. – Det är en av de bästa kurserna jag har gått, för jag blev påverkad och förändrades som person. Jag har förändrat mitt beteende och har blivit mer harmonisk, säger han.

Det var viktigt när Bengt Johansson, som då var försäljningschef på Forsen Projekt, att gå en coachutbildning som hade ett gott renommé, stor erfarenhet och som hade haft många deltagare.
– Då blev Akademi Coachstjärnan det självklara valet, säger han. Under kursen blev Bengt överraskad över att det fanns andra sidor hos honom som människor uppskattade än de som han tidigare hade visat upp.
-Jag har fått en insikt om mina styrkor och blivit bättre på att lyssna på andra. När jag coachade upp inför diplomeringen sa examinatorn att det var en av de bästa coachningarna hon hade hört. Att jag har en förmåga att coacha och fånga upp och en förmåga att få folk att öppna sig. Det var väldigt kul att höra, säger han. En av vinsterna med kursen var att Bengt blivit en bättre chef både när det gäller hur personalen ska prestera och att hjälpa dem att sätta upp klara och tydliga mål. Men även på det personliga planet har vinsterna duggat tätt.
-Jag har också större insikt om mig själv. Jag har blivit mer ärlig och uppriktig. Jag skulle faktiskt vilja säga att jag blivit mer mogen och säkrare på vem jag är. Därmed har jag också blivit mer harmonisk och lugnare. Tidigare skulle jag göra 20 000 saker. Nu kan jag ta det mer lugnt och är mer hemma, säger Bengt.
Tidigare hade han en tanke om att en coach ska vara en som ger mycket tips och idéer. Den tanken har han fått överge.
-En stor lärdom är att jag själv är ansvarig för hur jag vill ha det och ta vara på de möjligheter som finns. Det handlar inte bara om att bli coach, utan att öppna upp hela sitt känsloregister.

Cecilie Östby
Journalist och Coach

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail