OlaHilmersson_utvald_200_133Ola Hilmersson, egen företagare viktcoach, 44, Göteborg.

Vilken utbildning har du gått på Akademi Coachstjärnan?
Grundutbildningen till diplomerad coach, färdig 2010

Vad skulle du vilja säga till andra som letar efter kurser?
Akademi Coachstjärnan är verkligen jättebra och mycket personliga. Det personliga är viktigt för mig eftersom utbildningen så mycket handlar om den egna processen.
Det är en sån djungel där vem som helst kan kalla sig coach. Därför är det bra att du också kan bli certifierad enligt ICF hos Akademi coachstjärnan.

Vad har du lärt dig om dig själv under utbildningen?
Att jag kan få saker gjorda. Jag har tidigare haft ett mönster att jag gärna skjuter upp saker. Tidigare trodde jag att det bara var sån jag var. Men nu vet jag att jag kan göra saker utan att skjuta upp det. Bland annat startade jag upp min egen verksamhet och fick fart på den på allvar. Tidigare var jag anställd och hade företaget som hobby. När jag bestämde för att satsa fullt ut gick det väldigt fort.

Vad har du uppnått eller gjort under kursen?
Jag satte upp mål för mig själv inför utbildningen. En av de punkterna var att jag skulle bo tillsammans med kvinnan jag älskar. Jag träffade henne under tiden utbildningen pågick och nu i maj ska vi gifta oss!

Vad var du särskilt nöjd med på kursen?
Jag är särskilt nöjd med att min egen utveckling fick sån fart. Det var inte något jag hade förväntat mig. Min idé var ju att coacha andra. Jag kunde inte drömma om att det skulle bli en process för mig också.
Upplägget passade mig väldigt bra med teoretiska block och gruppövningar.

Vad ska du bygga vidare på av det du erfarit och lärt dig?
Jag kommer att gå jobb- och karriärkursen nu i vår. De färdigheter jag har lärt mig har jag också användning av i andra situationer – till exempel i förhållande till mina egna medarbetare och återförsäljare – där jag kan använda teknikerna och att ställa kraftfulla frågor.

Hur ska du hålla processen ”levande” framöver?
Jag är en utbildningsbenägen person och går hela tiden olika utbildningar.

Cecilie Östby
Journalist och Coach

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail