Inga-LillWestling_utvald_200_133”Det var verkligen personlig utveckling i kvadrat”

Inga-Lill Westling är irriterad på sig själv att hon väntade i 2,5 år innan hon beslutade sig för att gå diplomutbildningen på Akademi Coachstjärnan.
-Jag förstod inte den enorma vinst jag skulle komma att göra och då inte minst på det personliga planet. Till exempel hur jag med enkla medel kommer över de hinder jag ser för att nå de mål jag vill uppnå. Fantastisk känsla!

Inga-Lill ser otroligt många utvecklingsområden med coaching och känner att det ger en trygghet att ha utbildningen som grund. Hon har själv en lärarexamen och ledarskapsutbildning.
-Jag känner mig ”bred” i det utbud jag kan erbjuda i olika sammanhang. Inga-Lill använder ett coachande förhållningssätt med enskilda elever i grundskolan och rena coachsamtal med pedagogerna i kommunerna. Även i föräldra- och elevgrupper finns nyttan med coaching.
-Jag har utvecklat en förmåga att stoppa energiförlusten när jag lyssnar på andra. Enorm skillnad i jämförelse med innan jag gick kursen. Verkligen! Det personliga ansvaret får ligga kvar hos den som äger bekymret. Jag kan stötta genom coachande frågor. Så givande, och underbart härligt att få delta som åskådare på en medmänniskas resa mot sina mål, säger hon.
En överraskande effekt av utbildningen var den snabba utveckling som skedde inom henne själv under den förhållandevis korta perioden.
– Det var härligt att jag åter fick smaka på en utvecklingsfas. Det är överraskande med- och motgångar i en ständig berg- och dalbana. I mitt arbete arbetar med andras utvecklingsfaser. Där är jag med min hjärna medveten om processen. Det var mycket nyttigt att jag på utbildningen fick känna processen i hjärtat, säger hon. En ständigt personlig utveckling och ökad insikt om sig själv präglade kursen, menar Inga- Lill.
-Det var verkligen personlig utveckling i kvadrat. När kursen var avslutad landade allt i ett stabilt lugn, säger hon och fortsätter.
-Fundera inte bara på att gå kursen hos Akademi Coachstjärnan. Gör det nu! Vinsten är ovärderligt hög! Jag själv är irriterad över att jag inte kom iväg när första tanken på detta dök upp, säger Inga-Lill.

Cecilie Östby
Journalist och Coach

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail