MonicaCapontondi_utvald_200_133Monica har många år bakom sig som företagssäljare. -Mitt arbete går ut på att få två företag att vinna på att jobba med varandra. Coaching och försäljning är inte långt från varandra, säger hon.

En vän till Monica hade gått diplomutbildningen hos Akademi Coachstjärnan.
-Det var viktigt för mig att det var en utbildning som är gångbar internationellt, säger hon.
Hon ångrar inte sitt beslut.
-Lärarna är jättebra. Deltagarna på utbildningarna är fantastiska. Innehållet suveränt. Coachstjärnan står för ett coachande förhållningssätt, öppenhet och omtänksamhet. Härlig atmosfär och hög kunskapsnivå, säger Monica.

Monica ser sig som en facilitator som matchar människor och företag för att skapa förändringar till det bättre.
-Som säljare jobbar du mycket med inställningen att du kan förändra. Det handlar mycket om mental träning och att jobba med sitt personliga varumärke inifrån och ut, säger hon.

Efter många härliga år som säljare, Key Account manager, säljledare och verksamhetschef ville Monica jobba med individer som vill göra en karriärresa. För att få tydliga verktyg och instrument utbildade hon sig till coach.
-Det gav mer än så! Jag fick lära mig ett coachande förhållningssätt. Men jag fick också en utveckling som människa. Och jag har fått tydliga verktyg och en tydlig process för hur det verkligen går till, säger hon.
Att börja arbeta som coach har för Monica varit att ta det ännu ett steg längre.
-Jag har en stark drivkraft att bidra till personlig utveckling. Ändå dröjde det fyra år att förbereda mig för steget att bli coach och egen företagare, säger hon.
Under coachutbildningen fick hon också verktyg att bli en bättre coach.
-Jag har blivit tydligare mot mig själv och min omgivning. Vem jag är och vad står jag för. Vad andra kan hämta hos mig och vad de inte får hos mig, säger hon.

Cecilie Östby
Journalist och Coach

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail