LottenJonsson_utvald_200_133Lotten Jonsson, Näringslivssamordnare, 43 år.

Vilka kurser har du gått på Akademi Coachstjärnan?
ICF ackrediterad diplomutbildning, Coacha grupper.

Vad var du särskilt nöjd med på kurserna?
Egentligen allt i kombination. Jag skulle inte vilja vara utan någonting. Allt ifrån lärarna, undervisningen, de teroetiska avsnitten och övningarna med många olika människor. Det är den bästa kurs jag har gått! Det var väldigt inspirerande att se hur andra gjorde, hur andra ställde frågor. Den fantastiska känslan att någon lyssnar. Det är så ofta man pratar med människor som inte lyssnar. Stor lycka att känna det. Och att man får ge det tillbaka. Jag tror inte vem som helst kan bli coach. Om man inte är intresserad av människor från hjärtat är det waist of time.

Vad har du lärt dig om dig själv?
Jag är väldigt engagerad och passionerad och älskar att hjälpa andra att komma framåt. Tidigare körde jag deras bil och de satt i baksätet och kunde softa. Nu sitter jag i baksätet, är fortfarande med på resan, men håller inte i ratten.
Effekten är dels att jag orkar mer när jag kommer hem, dels att jag orkar med tuffare saker på jobbet på ett enklare sätt. När jag inte längre äger andras problem, får de istället ta sitt eget ansvar.
En annan, personlig vinst var att jag stannade upp och verkligen tittade på mina styrkor och kunde acceptera dem istället för att se det som något udda. Jag har ett högt tempo och har tidigare anpassat mig till andra. Nu har jag accepterat att det här är min fart, och jag kan föreslå för andra att möta mig istället för att alltid vara den som anpassar mig. Acceptera att jag är så här och att jag inte kan bli som någon annan. Ingen bättre än jag på att vara jag.

Cecilie Östby
Journalist och Coach

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail