KentLundgren_utvald_200_133”Coachingen gav mig legitimitet att lugna ned mig”

Kent Lundgren, livsfilosof och professionell coach, har alltid varit nyfiken och ställt frågor. Det är något han haft nytta av sin roll som coach. Drivkraften att ständigt få fram sina egna åsikter har han fått slipa bort.

Egentligen tre delar som Kent Lundgren har lärt sig under kurserna han gått på Akademi Coachstjärnan: ett coachande förhållningssätt, att coacha andra och att coacha sig själv. -Jag har lärt mig att blicka mer framåt och fråga mig själv ”vad har jag för mål just nu och hur skulle jag vilja ha det?”, säger han.
Kent Lundgren funderade länge över att flytta från Norrköping till Lund. Under coachutbildningen fattade han äntligen beslutet.
-Jag blev överraskad av att coachingen gav mig legitimitet att lugna ned mig. Att det blir på ett annat sätt då. När jag kan vara mer ödmjuk och ha en frågande, nyfiken attityd istället för att driva på, så händer det också mer inom mig och i omgivningen.
När Kent skulle välja utbildning blev de avgörande faktorerna att det var en ICF ackrediterad utbildning, priset och att kursen också gavs på helgerna.
-Kursen har en väldigt bra balans mellan teori och praktik. Jag har gått många andra kurser där det ofta är för mycket teori. Den praktiska tillämpningen behövs. Efter diplomeringskursen har jag också gått fortsättningskursen Mastery in coaching och kortkurser i ledarskapscoaching och gruppcoaching, säger Kent.
Nu är han också engagerad i Akademi Coachstjärnans nätverk för coacher som finns på flera orter.
-Det är väldigt konkret med föreläsningar och möjligheten att coacha andra och att själv bli coachad. Det är väldigt nyttigt att bli coachad själv. Livet flyter på och det finns inte så mycket tid till att reflektera. Och ibland kan det vara jobbigt att bli coachad också. Det är som ett motionspass, säger Kent.

Cecilie Östby
Journalist och Coach

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail